Alergeny v potravinách

PUBLIKOVANÝ VE SMĚRNICI 2000/89 ES OD 13.12.2014SMĚRNICÍ 1169/2011 EU

Informace o obsažených alergenech naleznete na nástěnce v MŠ nebo ve školní jídelně.

1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. KORÝŠI a výrobky z nich

3. VEJCE a výrobky z nich

4. RYBY a výrobky z nich

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy) a výrobky z nich

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich

7. MLÉKO a výrobky z něj včetně laktózy

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY ořechy, tj.mandle,lískové ořechy,kešu, pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,makadamský ořech

9. CELER a výrobky z něj

10. HOŘČICE a výrobky z ní

11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY

13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj

14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich