Alergeny v potravinách
PUBLIKOVANÝ VE SMĚRNICI 2000/89 ES OD 13.12.2014SMĚRNICÍ 1169/2011 EU
Informace o obsažených alergenech naleznete na nástěnce v MŠ nebo ve školní jídelně.
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2. KORÝŠI a výrobky z nich
3. VEJCE a výrobky z nich
4. RYBY a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy) a výrobky z nich
6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
7. MLÉKO a výrobky z něj včetně laktózy
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY ořechy, tj.mandle,lískové ořechy,kešu, pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,makadamský ořech
9. CELER a výrobky z něj
10. HOŘČICE a výrobky z ní
11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich